Ege bölgesinin en verimli topraklarında Nazilli Dağı'nda sabahın ilk ışıklarıyla vardığımız bahçelerimizde öğlen sıcağı bastırmadan incirlerimizi tek tek sepetlere topluyoruz.
Toplanan incirlerimiz dükkanımızda seçim odasında boyutlara ayrılarak karanlık odada kalite kontrol edilip tekrar seçimini yapıyoruz.
Küçük incir son zamanların popüler atıştırmalığı oldu. Çay, kahve yanında sağlıklı kuru meyveler yemek için küçük boyutlu minik kuru incir popüler oldu. Küçük incirin nasıl olduğunu ve son zamanlarda neden popüler oldu size açıklayacağım.
Aslında incirin boyutunun bir önemi yoktur. Önemli olan kalite ve içinin dolu olmasıdır.
İlaçsız ve kimyasal olmadan sofralarınıza gelmesidir. İri, orta ve küçük incir aynı ağaçta yetişir. Ağaçta az büyüyenlerde olur çok büyüyenlerde önemli olan içi dolu ve doğal olmasıdır.
Tek bir ısırıkla yenilebilir olması.
İçi dolu olan küçük incirlerdir.
Devamını Göster